2015. október 7., szerda

Kirándulás a Tisza-tavi Ökocentrumba

A szigetszentmiklósi Önkormányzat támogatásával és a Zöldi környezetvédelmi Egyesülettel összefogva lehetőségünk volt egy kirándulást megszervezni Poroszlóra a Tisza-tavi Ökocentrumba, ahová egy busznyi szigetszentmiklósi apróság és szüleik is eljöhettek.



Csodálatos időnk volt. Az elmúlt hetek legmelegebb hétvégéjét választottuk ki erre az alkalomra. Szerencsére a bekészített széldzsekire és esőkabátra senkinek nem volt szüksége.




Igyekeztünk korán reggel elindulni, és a parkhoz érve mindenki a saját tempójában nézhette végig a rengeteg látnivalót felsorakoztató centrumot.
Természetesen senki nem hagyta ki a a hatalmas központi épület kilátó részét amelyből csodálatos látvány tárult elénk. 



 
A legalsó szinten, - a földszint alatt - találjuk a park legfőbb látványosságát, Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszerét, mely a rengeteg víz alatti csodával igazán különleges természetközeli élményt nyújt.







Az épületből kijőve, a játszótéren nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is jól érezték magukat...








A főépületet elhagyva, egy több mint 7 hektáros szabadidőparkba kerülünk, ahol állatbemutatók és játszóterek, valamint egy Tájház, halászskanzen és hagyományőrző baromfiudvar színesíti a programot.







 Az Ökocentrum kikötője közvetlen összeköttetést teremt a Tisza-tóval, ahová vízi túrákat és kishajós kirándulásokat szerveznek.




A hazafelé útba ejtettük a Szépasszony-völgyet is....valamint sikerült pont elcsípni az Eger felé tartó kisvonatot, amit a gyerekek végtelenül élveztek. Boldogan integették végig Eger utcáit a vonatból és közben hallgattuk az idegenvezetést a hangszóróból.







Nagyon szép napot töltöttünk együtt. Sok érdekes látnivaló volt, amiben nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is estére kimerültek. 


Még több fotó a Ragádi Egyesület fb. oldalán található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése