2014. november 11., kedd

Szent Erzsébet és a szeretet



Amikor beköszönt az ősz, és rövidülnek a napok, hajlamosak vagyunk egyre jobban visszahúzódni a kényelmes és meleg otthonunkba. Sietünk haza és már alig várjuk, hogy egy kicsit „kikapcsolódhassunk”. 
Általában a Tv-vel vagy az internettel azt gondoljuk, ez sikerülni fog. De mégsem érezzük magunkat igazán „kikapcsolva” és kipihenve…

Ezen időszakban, nagyon fontos „Mennybeli Személyek” és Mesebeli lények a maguk szerény és csendes módján, próbálnak nekünk üzeneteket küldeni. 

Szent Mihály Arkangyal szeptember 29-én, azt üzeni nekünk: hogy győzzük le a sötétséget! Legyünk bátrak és álljunk ki az Igaz Istenért!
A gyerekeknek „bátorság próbát” jelent, melynek végén Mihály Angyal Isten lovagjainak avatja fel őket!

Az Elvarázsolt Erdő” októberben, amely a „rácsodálkozásra” tanítja a gyermekeinket. Olyan nehéz már manapság az egyszerű dolgokkal elkápráztatni a gyermekeinket, segítsünk nekik hinni és csodálkozni!

Szent Márton, november 11-én, utat mutat, hogy merjünk megváltozni. Megtérésre és megosztásra tanít. A lámpásmenet és a kalácsok megosztása, sok családnak már kihagyhatatlan esemény. A lámpások fénye, a lelkünk fényét jelképezi.
 

Szent Erzsébet, november 19-én, a szeretett nagy Szentje.
Amikor azt a „fényt” amit a lelkünkbe és szívünkbe hordozunk, önzetlenül átadjuk egymásnak: családtagjainknak, barátainknak és közösségünknek.  

Ezeket az ünnepeket, már gyerekkorom óta, egy igazi advent előtti, karácsonyi előkészülődésnek éreztem. Fontosnak és építőnek tartom őket, mert így a kis Jézus, a Mi tiszta szívünkbe megszülethet, ahová igaz szeretettel fogadhatjuk.
Szükségünk van ilyen fontos „apró” ünnepekre, mert a mai rohanó és fogyasztó életünkbe nehéz „fékezni”, hogy a családunkkal és egymással lehessünk.


Szent Erzsébet ünnepén
Lehetőséget adnunk mind azoknak, akik szeretik megosztani szeretetüket testvéreikkel.


  • Ezen a napon, az ifjúsággal és a gyermekekkel tiszta szívből szeretnénk énekelni a szeretetről. A Gyertyaláng együttessel. 
  • A kezeink melegével cipókat készítünk és megsütjük. 
  • Marcipán rózsákat készítünk.  
  • Asztali lámpásokat készítünk selyemtündérekkel vagy királylánykkal 
  • Mesélünk Szent Erzsébet életéről.  
  • Meghallgatjuk a Meseíró pályázat meséit… 
  • Egymásnak és mindenkinek lelki és testi öleléseket osztogatunk. 
  • Az otthon készített házi kenyereket megkóstoljuk!
Minden kedves család részt vehet a KENYÉR SÜTŐ VERSENYEN melyet immár 7-dik éve szervezünk…


Szeretettel várunk Mindenkit vasárnap 15 órától
Erzsi néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése